Home/Novi strojevi/WALDRICH SIEGEN

WaldrichSiegen jedan je od vodećih svjetskih proizvođača alatnih strojeva, specijaliziranih za teške uvjete rada, koji se koriste u svim industrijama proizvodnog sektora. Tvrtka se nalazi u središtu Njemačke i razvija tehničke standarde i inovacije u industriji alatnih strojeva od 1840. godine.

 

Proizvodnja uključuje hidrostatske vodilice u svim osovinama strojeva, uspostavu tehnologije glodanja u Europi, patentiranu B-os u strojevima za brušenje valjaka, patentiranje Superfinishinga kao integriranog rješenja u EDT-strojevima, te povećanje energetske učinkovitosti.

Portalne glodalice

Na temelju desetljeća iskustva i zavidnog znanja, WaldrichSiegen  uspješno je revolucionirao koncept glodalice. Rezultat je linija portalnih glodalica koja s obzirom na preciznost i performanse, na tržištu postavlja nove standarde. U usporedbi s već dostupnim konceptima na tržištu, u posebnom su fokusu značajna povećanja performansi i okretnog momenta, kao i  povećanje operativne dostupnosti.

ProfiMill strojevi razvijeni su za preciznu obradu XL izradaka.

ProfiMill compact, sa širinom slobodnog prostora između 2,7 i 4,2 idealna je portalna glodalica za rad s malim, ili komadima srednje veličine.

 

 

Strojevi za horizontalno tokarenje

ProfiTurn H, horizontalni tokarski strojevi WaldrichSiegen, idealni su alatni strojevi za preciznu i učinkovitu obradu rotacijski simetričnih izradaka, do 7 m promjera, duljine do 30 m i težine od 500 tona. WaldrichSiegen nudi ProfiTurn H u dvije varijante: kao tokarsku glodalicu s integriranom jedinicom za glodanje ili kao tokarski stroj radilice.

Glodaće -tokarski centar

Stroj za glodanje ProfiTurn M dizajniran je posebno za potpunu obradu složenih, rotacijski simetričnih izradaka. I jedinice za tokarenje i glodanje, kao i jedinice za bušenje i brušenje mogu se priključiti na pogonsko vretenište koje se nalazi na gredi. Rezultat je najveća učinkovitost. Sve faze procesa strojne obrade izvode se na jednom stroju, a višestruka podešavanja, koja su nerijetko složena i skupa, smanjena su na minimum.

 

Bilo da se radi o rotorima turbina, generatora ili o teškim kovanim dijelovima – ProfiTurn M je razvijen za preciznu i učinkovitu obradu zahtjevnih izradaka promjera do 4,2 m; duljine od 25 m i težine između 20 i 250 t. Stroj karakterizira sveukupni koncept koji je jednostavan za rukovanje i održavanje kao i njegova energetska učinkovitost.

Strojevi za vertikalno tokarenje

Vertikalno tokarenje zahtijeva najveću ekonomičnost i točnost. Izvedba rezanja i mogućnost obrade zahtjevnih obradaka na jednom stroju, ključni su u mnogim industrijama ali i ostalim primjenama.

 

Svojom inovativnom tehnologijom, novi WaldrichSiegen vertikalni tokarski stroj ProfiTurn V, postavlja nove standarde na tržištu. Na temelju desetljeća iskustva koje je WaldrichSiegen prikupio u vezi s projektiranjem portalnih glodalica i horizontalnih tokarilica, ovo novorazvijeno vrhunsko rješenje, kombinira sve značajke provjerenih WaldrichSiegen strojeva – počevši od hidrostatskih vodilica na svim osima, do iznimne preciznosti i zavidnih performansi, kojima se izdvajaju od ostalih koncepata sličnih strojeva na tržištu.

 

Uz ProfiTurn V, opcije strojne obrade kao što su tokarenje, bušenje, glodanje i brušenje, mogu se izvesti na jednom stroju, čime se osigurava maksimalna fleksibilnost u proizvodnji najzahtjevnijih komponenti. Posljednje, ali ne i manje važno, stroj ProfiTurn V impresionira svojom visokom dostupnošću, energetskom učinkovitošću i minimalnim troškovima servisa i održavanja.